Etalage van pand in Blankenberge voor tweede keer in een maand tijd vernield

Redactie KW

Dinsdagnacht vielen twee vechtersbazen er door het glas.

De eigenares van het pand op de hoek van de Vissersstraat en de Weststraat in Blankenberge heeft geen geluk. Midden juli raakte haar etalage in de Weststraat namelijk vernield na een schermutseling tussen een 39-jarige motorrijder en twee politiemannen. Die wilden de man controleren, maar het kwam tot een handgemeen. In het tumult sukkelden de drie door het glas in de etalage. Ze moesten allemaal gewond naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De etalageruit werd pas hersteld of het was alweer prijs voor de eigenares. Deze keer sneuvelde het raam aan de Vissersstraat. Twee toeristen kregen het er dinsdagnacht met elkaar aan de stok. “Tijdens het vechten zijn ze door het raam gevallen”, zegt Philip Denoyette, woordvoerder van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke. “Daarbij liepen ze allebei snijwonden op, maar ze raakten nooit levensgevaarlijk gewond. De twee werden naar het ziekenhuis overgebracht en hun identiteit is bij ons bekend. Het parket zal oordelen wat er verder met die zaak moet gebeuren.”

Ik ga er toch van uit dat het hier om toeval gaat

Voor de eigenares van de winkel – die momenteel wel gesloten is – was het geen prettige morgen. “Voor de tweede keer in een maand tijd”, zegt ze. “Die eerste ruit was pas terug hersteld. We moeten nog bekijken of de verzekering dat zal dekken. En we mogen alweer een tweede keer aan de slag.”

In september of oktober zouden er mogelijk huurders in de winkel komen. “Ik hoop maar dat ze niet afgeschrikt zijn”, zegt de eigenares. “Ik ga er toch van uit dat het hier om toeval gaat. Hopelijk konden de camerabeelden van de camera’s in de straat de feiten wel registreren. Op die manier zouden wij ook alweer wat sterker staan.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier