Elke dag wordt er minstens één fiets gestolen in Kortrijk

19/05/17 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:22

In 2016 registreerde de lokale politie in Kortrijk 583 feiten van fietsdiefstal. Daarbovenop werden ook nog eens 14 elektrische fietsen ontvreemd. "Dat er slechts 35 fietsen werden teruggevonden, verontrust me", aldus Carol Leleu (CD&V). Burgemeester Vincent Van Quickenborne sust: "Het aantal fietsdiefstallen is in vergelijking met 2012 gehalveerd."

Voor het Kortrijkse stadsbestuur is de fiets een van de topprioriteiten. Er wordt ook almaar meer gefietst in de stad. De keerzijde van de medaille lijkt het aantal fietsdiefstallen te zijn. "In 2016 noteerde PZ Vlas op Kortrijks grondgebied 583 feiten van fietsdiefstal", legt Carol Leleu (CD&V) uit. Zij is politieraadslid en vroeg de cijfers op. "Soms wordt meer dan één fiets gestolen. Verder verdwenen ook 14 elektrische fietsen. Je kan dus gerust stellen dat er in 2016 meer dan 600 fietsen gestolen werden, vooral in de stationsomgeving en in schoolomgevingen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!