Eigenaar duldde cannabisplantage in toekomstige kinderboerderij in Aartrijke

Redactie KW

Zeven beklaagden hebben zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor hun aandeel in een cannabisplantage. De 115 plantjes werden een tijd ondergebracht in een toekomstige kinderboerderij in Aartrijke.

In april 2013 zette Wesley C. (32) een cannabisplantage op in zijn woning in Zwevezele. Toen hij moest verhuizen, bracht hij de plantage onder in een magazijn van zijn oom Dirk S. Uiteindelijk verhuisde de plantage in mei 2013 naar een toekomstige kinderboerderij in Aartrijke. De man die de kinderboerderij zou gaan uitbaten, gaf zijn aandeel in de feiten toe. Hij vroeg om een werkstraf. Zijn echtgenote stond ook terecht, maar ontkent elke betrokkenheid.

Wesley C. kreeg in november 2012 een zware klap te verwerken door de dood van zijn dochtertje Dimfy. Het meisje van 5 kwam door een overdosis medicatie om het leven. Haar moeder Nathalie Bij de Leij zal zich wellicht in het najaar voor het hof van assisen moeten verantwoorden. In de nasleep van die zaak kreeg C. te maken met een grote schuldenberg, waarop hij een cannabisplantage begon. Zijn advocaat Luc Arnou vroeg om een werkstraf.

Ook Dirk S. betwistte zijn aandeel in de feiten niet. De man uit Wingene leende ook zijn bestelwagen om de plantjes te verhuizen naar de kinderboerderij. Zijn raadsman stelde een straf met uitstel voor. Een 22-jarige werknemer van S. vroeg wel de vrijspraak. Wouter D. beweert dat hij niets van de plantage afwist. Ook de vriendin van Wesley C. en haar broer vroegen de vrijspraak.

De rechter doet uitspraak op 27 april.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier