Egyptenaar in de cel voor mensensmokkel op snelwegparking

© BELGA
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een Egyptenaar met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, vrijdag. Mohamed A.A. zou vooral actief geweest zijn op de snelwegparking van Westkerke, maar ontkent zijn betrokkenheid.

De West-Vlaamse parkings langs de E40 vormen al jarenlang het vaste werkterrein van mensensmokkelaars. Ze proberen transmigranten op vrachtwagens richting Verenigd Koninkrijk te verstoppen. De autowegparking in Westkerke, een deelgemeente van Oudenburg, was tussen 2014 en 2017 om die reden trouwens afgesloten.

De Egyptische verdachte werd al een tijdje in de gaten gehouden door de speurders en was vooral in de buurt van Oudenburg actief. In juli en augustus kwam het in die omgeving tot enkele gewelddadige incidenten. Een 31-jarige Soedanees raakte in de nacht van 6 op 7 augustus zelfs levensgevaarlijk gewond bij een confrontatie tussen twee groepen transmigranten. Er wordt onderzocht of de Egyptenaar bij die feiten betrokken was. Volgens de verdediging ontkent Mohamed A.A. dat hij iets met mensensmokkel te maken heeft.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier