Effectieve celstraffen voor trio dat 143 potten cannabis had staan

Redactie KW

Géry B. (60) uit Vleteren stond samen met Marnick V. (54) en Glenn V. (49) uit Ieper voor de rechter wegens het gebruik en de verkoop van drugs, en voor het kweken van cannabis.

De kweken deden ze ten huize van Géry B., waar 114 geoogste potten cannabis werden gevonden en ook bijna dertig potten in bloei.

Het openbaar ministerie vroeg 10 maanden cel en een boete van 6.000 euro, allebei effectief, voor Géry en Marnick, en zes maanden cel een boete van 6.000 euro, ook allebei effectief, voor Glenn. Meester Jean-Pierre Duyck gaf toe dat zijn cliënt Géry de nodige materialen ophaalde in Terneuzen, maar dat hij van kweken van cannabis helemaal geen kaas had gegeten, en een beroep deed op de twee andere personen die mee op het bankje zitten.

Meester Herman Baron, die Marnick V. verdedigde, zei dat zijn cliënt kanker heeft en wellicht het einde van het jaar niet haalt. Hij zei ook dat zijn cliënt helemaal niet betrokken is bij de zaak en alleen af en toe op bezoek kwam bij Gery B. Meester Baron kon niet anders dan bevestigen dat zijn cliënt een meer dan aardig strafregister heeft. “Maar wat baat het als je vroeg opstaat als je de naam hebt een langslaper te zijn”, aldus meester Baron die voorts nog beweerde dat zijn cliënt al geruime tijd zijn leven heeft gebeterd.

Meester Baron verdedigde ook Glenn V. en die gaf alleen toen dat hij van internet opschreef hoe je cannabis moet kweken, en dit overhandigde aan Géry B. Wel bevestigde de beklaagde dat hij Géry B. af en toe eens her en der voerde met zijn wagen omdat Gery er geen heeft.

Gery B. kreeg acht maanden cel en een boete van 6.000 euro alle twee effectief. Marnick V. kreeg tien maanden cel en een boete van 6.000 euro ook effectief. De beiden heren zagen ook de verbeurdverklaring uitspreken van een vermogenswinst op de verkoop van 12.690 euro. De derde beklaagde Glen V. werd veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 6.000 euro, alle twee effectief.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier