Effectieve celstraf voor kleedkamerdief

Redactie KW

Een 35-jarige Fransman met Congolese roots is vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van twaalf maanden en een boete van 600 euro voor diefstallen van meer dan vijftig portefeuilles en gsm’s uit voetbalkleedkamers in Diksmuide, Lauwe, Petegem, Pittem, Maldegem en Heestert in het voorjaar van 2014.

Telkens drong de dader tijdens de avondtrainingen binnen in de kleedkamers en ging met portefeuilles en gsm’s aan de haal. In minder dan drie maanden volgden diefstallen in de kleedkamers van Diksmuide, Lauwe, Anzegem, Sparta Petegem, Pittem en Maldegem. In de buurt werd vaak een Audi A2 met Franse nummerplaat gezien.

De reeks eindigde op 25 maart 2014 bij Sparta Heestert. De Fransman stapte er die dag op spelers en trainers van de ploeg af met de vraag of hij mocht meetrainen. Als ex-speler van Gistel en Oostende had hij naar eigen zeggen al heel wat ervaring. De trainer ging er evenwel niet op in. Niet veel later zag een speler die de groepstraining aan zich voorbij liet gaan en rondjes maalde een man met zwarte jas, muts en rugzak via een braakliggende akker naar de kleedkamers lopen.

De gealarmeerde politie kon de man klissen. Naar eigen zeggen “moest hij dringend plassen.” Hij ontkende ook maar iets met de diefstallen te maken te hebben. De rechter veroordeelde hem wel voor tal van diefstallen maar sprak hem wel vrij voor diefstallen bij Zulte-Waregem, Racing Waregem, Zwevegem en Anzegem.

(LS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier