Effectieve celstraf voor jongeman die vriendin sloeg met ijzeren staaf

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft J.G. (21) uit Izegem veroordeeld tot 40 maanden effectief voor poging doodslag op zijn voormalige vriendin. Dat is een bevestiging van het verstekvonnis waartegen de twintiger verzet aantekende.

De jongeman sloeg zijn voormalige vriendin in de nacht van 18 op 19 november met een ijzeren staaf. De vrouw had sinds 2010 een relatie met de man, maar in augustus 2014 maakte ze daar een einde aan. Hij bleef echter contact opnemen en in november stemde de vrouw ermee in om nog een laatste keer af te spreken. Die afspraak mondde uit in een hevige vechtpartij.

“Door druk op bepaalde zenuwen kon de vrouw hartritmestoornissen krijgen, die de dood tot gevolg konden hebben”, schreef de geneesheer in zijn verslag. Toch ontkent de veroordeelde man dat hij het slachtoffer heeft proberen wurgen. Hij geeft wel toe dat er klappen gevallen zijn. “Maar de schermutseling is begonnen als een afweren van de hysterie die bij het slachtoffer ontstond toen mijn cliënt haar gsm doorzocht”, stelde de raadsman van J.G.

Toch achtte de rechtbank de feiten wel degelijk bewezen. Daarom wordt het verstekvonnis bevestigd. J.G. wordt dus veroordeeld tot 40 maanden effectief. Hij verkeert in staat van wettelijke herhaling.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier