Effectieve celstraf voor hardleerse dievegge uit Poperinge

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag een 27-jarige vrouw uit Poperinge veroordeeld voor verschillende winkeldiefstallen. De vrouw zit al bijna vijf maanden in voorlopige hechtenis.

Bij de behandeling van haar zaak vorige maand was de Kortrijkse strafrechter bijzonder hard voor de vrouwelijke beklaagde. “Je beloofde om je leven opnieuw in handen te nemen, maar je ging gewoon door.”

Verslaafd aan drugs

In de zomer van 2013 kreeg Stefanie C. nog een voorwaardelijke gevangenisstraf, maar enkele maanden later zat ze opnieuw op het beklaagdenbankje voor een tiental winkeldiefstallen. Ze stal gebruiksvoorwerpen, chocolade, afstandsbedieningen, USB-sticks en dies meer. “Ze is verslaafd aan drugs en kan dat niet betalen. Dat is de oorzaak van de problematiek”, aldus de openbaar aanklager, die voor Stefanie C. 15 maanden cel en een geldboete van 600 euro vorderde.

Voor de diefstallen kreeg de vrouw een effectieve gevangenisstraf van één jaar. Ze moest zich ook verantwoorden voor het misbruiken van een VISA-kaart, maar die tenlastelegging ontkent deze. De rechter sprak haar hiervoor vrij.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier