Een man van 38 jaar riskeert 5 jaar cel voor de verkrachting van een kind van 13

Redactie KW

S.A. uit Aalst deed zich op internet voor als een minderjarige. Zo kwam hij in contact met een meisje uit Koksijde van amper 13.

Hij trachtte haar aandacht te krijgen door te vertellen dat hij zelfmoord zou plegen als ze zijn liefde niet beantwoordde. Uiteindelijk stemde ze er mee in om naaktfoto’s met hem uit te wisselen. Op 14 december van vorig jaar had er een eerste fysieke ontmoeting tussen hen plaats. Hij pikte het meisje op in Koksijde en reed met haar naar het Calmeynbos in De Panne. Daar kwam het voor de eerste keer tot seksuele handelingen. Later schonk hij haar een halsketting met de tekst “ik hou van jou”. Het meisje geraakte helemaal in de ban van hem.

“Logisch”, aldus het openbaar ministerie. “Het kind zit in een periode van haar leven dat ze op zoek gaat naar haar identiteit en haar seksualiteit. Maar laat het duidelijk zijn dat het kind op deze leeftijd geen toestemming tot welke seksuele handelingen ook kon geven.” Op 27 december 2016 rijden ze weer naar en wat dieper in het bos. De beklaagde gaat nu al heel ver en vraagt het kind om met hem betrekkingen te hebben, wat uiteindelijk niet gebeurt. Op 18 januari van dit jaar plannen ze een nieuwe afspraak. Die gaat echter niet door. De dag ervoor kijkt haar moeder in haar dagboek, leest waarmee haar kind bezig is en stapt naar de politie, die S.A. oppakt.

Meerdere slachtoffers

De man zou 24 kinderen op die manier gelokt hebben. Hij staat terecht voor aanranding van de eerbaarheid en verkrachting van een minderjarige, cyberlokking en bezit van kinderporno. Hij beweert dat het enkel om knuffelen ging. Eén van de andere slachtoffers liet zich overigens betalen voor haar naaktfoto’s. Advocaat Thomas Bailleul die de burgerlijke partij vertegenwoordigt vraagt de rechtbank om een deskundige aan te stellen om na te gaan hoe groot de schade is die het kind aan haar avontuur overgehouden heeft. Het meisje sluit zichzelf op en verminkt haar lichaam met allerlei voorwerpen. Het openbaar ministerie vordert vijf jaar cel tegen de man. Zijn advocaat belooft de rechter dat zijn cliënt op het randje van zwak begaafd is en dat hij bereid is om zich chemisch te laten castreren. Voor de rest moet hij het Openbaar Ministerie bijtreden en kan hij niets anders doen dan nederig vergiffenis te vragen. “Maar zelfs mijn cliënt verdient een tweede kans”, voegt hij daar toch aan toe. Ook de beklaagde drukt zijn spijt. Vonnis op 4 juli.

(red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier