Eén kopstuk Hell’s Angels Eernegem gaat vrijuit, anderen krijgen zware straffen

© Foto Coghe
Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank in Kortrijk is dinsdag één van de kopstukken van de ruchtmakende Hell’s Angels uit Eernegem vrijgesproken voor bendevorming.

Het gaat om de gewezen uitbater van het West-Vlaamse hoofdkwartier van de Angels in Eernegem. De man woont nu in Ardooie en er werd hem bendevorming ten laste gelegd. Maar daarvoor kreeg hij, net zoals de 2 andere Angels die voor de rechter verschenen, de vrijspraak.

De 2 andere Hell’s Angels werden met nog 11 anderen vervolgd voor drugshandel. Drie kopstukken van de drugsbende kregen daarvoor zware straffen, de overige 10 verdachten liepen lichtere straffen op.

De 14-koppige bende stond terecht in een zaak die al van het voorjaar 2012 dateert. Toen vielen speurders op 10 locaties binnen en troffen er bij bendeleden speed en cannabis aan. Kurt V. uit Damme wordt veroordeeld tot effectief 40 maanden gevangenis en een boete van 18.000 euro. Jean-Claude D. , afkomstig uit Roeselare maar intussen verhuisd naar Zedelgemn, heeft 40 maanden celstraf waarvan 8 maanden effectief en Ringo D. kreeg voor de verkoop van heroïne een effectieve straf van 3 maanden cel.

Voor de zitting van de rechtbank waren extra veiligheidsmaatregelen genomen. De celwagen kreeg extra begeleiding en in en om het Kortrijkse gerechtsgebouw waren heel wat agenten geposteerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier