Een jaar cel voor man uit Avelgem die liefdesrivaal aanviel

Redactie KW

Sebastien K. uit Avelgem hoorde zich door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een jaar cel voor moordpoging op de echtgenoot van de vrouw, die hij avances maakte. Enkel de voorhechtenis is effectief. De Avelgemnaar zag in de man zijn liefdesrivaal.

Elyne V. (28) werkte als poetsvrouw bij Sebastien K. (35) De laatste was een uit de echt grescheiden handelsreiziger, die met een zware depressie thuis zat. Sebastien K. begon de vrouw het hof te maken. Even neigde de vrouw in te gaan op zijn avances, maar zag algauw in dat ze verkeerd bezig was en haakte af.

Gewapend met mes

Sebastien K. kon dat niet verkroppen. Op het gegeven ogenblik vatte hij het idee op dat Bart Putman (39), de man van de poetsvrouw, hem in de weg stond. Na verschillende telefonische bedreigingen zocht Sebastien K., gewapend met een mes, op 20 oktober 2012 Bart Putman en zijn vrouw in hun woning in Outrijve op.

In de garage kwam het tot een gevecht in regel tussen beide mannen. Bart Putman kon het mes van Sebastien K. afpakken. Deze laatste zette het uiteindelijk op een lopen.

Kopstoot

Bart Putman raakte gewond, incasseerde een harde kopstoot en werd zelfs in de hals gebeten. Elyne V. was ondertussen uit de woning gevlucht om alarm te slaan. Hun vierjarig zoontje bleef tijdens het tumult achter in de gang en werd later door de buren opgevangen.

Volgens de openbaar aanklager wou Sebastien K. Bart Putman werkelijk doden. Voor hij bij het gezin Putman arriveerde sms’te hij naar het echtpaar: “Ik maak juliie kapot”. De openbaar aanklager vorderde vier jaar cel. Nadeling voor de beschuldigde is dat hij 27 veroordelingen voor de politierechter opliep.

Vuurwapen

De advocaat van Sebastien K. stelde dat het andersom was en had het over uitlokking. Zijn cliënt wou de zaak uitpraten, maar zou door Putman eerst met een mes daarna zelfs met een vuurwapen bedreigd zijn. Sebastien K. zei eerder voor de rechtbank dat hij zelfs geen mes bij had. Hij vroeg samen met zijn advocaat de vrijspraak.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier