Echtgenote bedrijfsleider Vandewiele Recycling in beroep tegen verdere aanhouding

Redactie KW

De bedrijfsleiding en een werknemer van afvalverwerkend bedrijf Vandewiele Recycling in Wervik werden dinsdag verder aangehouden door de raadkamer omdat ze namaaksigaretten zouden verduisterd hebben.

De echtgenote van de bedrijfsleider tekent beroep aan tegen haar verdere aanhouding. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper.

De douane had een partij onderschepte namaaksigaretten aan Vandewiele bezorgd om te worden verpulverd. Dat was contractueel afgesproken, maar het trio verduisterde de namaaksigaretten in plaats van ze te vernietigen. Op 30 juni kon de douane de verdwenen partij lokaliseren en opnieuw in beslag nemen. De drie verdachten werden aangehouden en legden gedeeltelijke bekentenissen af.

Meer dan 2,5 miljoen sigaretten

Het gaat volgens het parket om minstens 2,569 miljoen sigaretten. Waarschijnlijk werden de goederen verduisterd met het oog op latere verkoop. De federale gerechtelijke politie voert verder onderzoek naar het aandeel van de verdachten.

De Ieperse raadkamer besliste dinsdag om alle drie de verdachten verder aan te houden. De echtgenote van de bedrijdsleider tekent nu beroep aan. Ze moet dus over twee weken voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling komen in Gent. Daar zal dan verder over haar aanhouding beslist worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier