Echtgenoot blijft aangehouden voor moord op jonge vrouw in Komen

26/04/17 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:04

De raadkamer van Doornik heeft de aanhouding van de man bevestigd.

Echtgenoot blijft aangehouden voor moord op jonge vrouw in Komen

Carmen Garcia Ortega is afkomstig uit Ieper, in 2001 trouwde ze met een man uit Wervik. Later gingen ze in Houthem bij Komen wonen.

Op 10 januari werd het lichaam van de 35-jarige vrouw gevonden in een rustige wijk in Komen. Ze was om het leven gebracht met 17 messteken toen ze naar huis wilde rijden na haar wekelijkse avondcursus Spaans.

Vrijdag werd haar echtgenoot lang ondervraagd door de federale gerechtelijke politie en door de onderzoeksrechter. Dat leverde voldoende aanwijzingen op om hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen, aldus Christian Henry, procureur des Konings van Doornik-Bergen. Naar verluidt hebben getuigen een Ford met kapot achterlicht zien wegrijden en stond een dergelijk voertuig bij de man thuis. Ook zou er sprake zijn van ernstige huwelijksproblemen.

De man zit sindsdien opgesloten in de gevangenis van Doornik en blijft dus aangehouden. De echtgenoot ontkent wel de feiten die hem ten laste worden gelegd.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!