Duo was ‘niet op de hoogte’ van 67 kg cocaïne in plezierjacht

Redactie KW

Twee mannen die in de Blankenbergse jachthaven betrapt werden met 67 kilogram cocaïne aan boort van hun plezierjacht, zijn woensdag voor de Brugse rechtbank verschenen.


Serviër Nikola D. (31) en Spanjaard José Maria C.A. (50) beweerden dat ze niet wisten dat er drugs verstopt zaten in de motor van hun vaartuig. “Niets mee te maken”, beweerde Nikola D. “Ik werk als boothersteller en ben zo in contact gekomen met de tweede beklaagde. Het was trouwens zijn boot.” Ook de Spanjaard waste zijn handen grotendeels in onschuld. “Door de crisis raakte ik in de schulden en maakte ik verkeerde beslissingen. Ik bracht die pakketjes inderdaad aan land, maar wist totaal niet dat er drugs in zaten. Ik hoop dat ik snel mijn boot terugkrijg.”

De vangst dateert van 8 april. De twee beklaagden maakten zich verdacht bij de scheepvaartpolitie door met hun bootje enkele keren rond een groter schip te varen. Bij een controle werden in de motor 61 pakketjes gevonden. Daarin stak cocaïne met een straatwaarde van 3,5 miljoen euro. Naast de smokkel staan de twee ook terecht voor witwaspraktijken. De rechter doet uitspraak op 30 juli.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier