Duo veroordeeld voor vechtpartij na match Rode Duivels (tijdens het EK)

Redactie KW

Twee jongeren uit Waregem en Kortrijk zijn door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld voor een vechtpartij op 18 juni 2016 op het Stationsplein in Kortrijk.

Na een match van de Rode Duivels op het EK raakten Marowan V. (19) uit Kortrijk en Furkan G. (20) uit Waregem slaags met twee andere jongeren die op de terugweg waren van het groot scherm op het Schouwburgplein en aan een nachtwinkel nog even halt hielden. Het kwam tot een discussie over geld waarbij klappen vielen. Een slachtoffer werd op de motorkap van zijn wagen gesleurd en kreeg slagen met een riem en een ring. Vooral Marowan V. liet zich niet onbetuigd. In de maanden die volgden, toonde hij ook nog zijn losse handjes op het terras van café 56 en aan café Pegasus in Kortrijk. Hij maakte vroeger ook al kennis met de jeugdrechtbank. De rechter veroordeelde hem tot een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden en een boete van 450 euro.

Kompaan Furkan G. uit Waregem is evenmin een onbekende voor het gerecht. Op vrijdag 16 februari reed hij onder invloed in de Sint-Pietersnieuwstraat in Gent een 49-jarige fietsster aan met zijn gehuurde Mercedes C en liet haar voor dood achter. Even later kon hij opgepakt worden. Net voor het ongeval was Furkan G. ook al betrokken geraakt bij een geval van verkeersagressie op de Kunstlaan in Gent. Daarbij kregen twee voetgangers rake klappen. Op vandaag verblijft hij nog altijd in de cel. Op 9 april veroordeelde de rechter in Kortrijk hem nog maar tot een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden omdat hij met vier anderen deelnam aan een gijzeling. Voor de vechtpartij moet hij van de rechter een werkstraf van 55 uren uitvoeren.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier