Duo uit Wevelgem krijgt effectieve celstraf en zware boete voor drugshandel

Redactie KW

Twee mannen uit Wevelgem zijn maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot elk een effectieve celstraf van twee jaar en een boete van 6.000 euro voor de verkoop van cocaïne, speed en xtc.

Ook een Nigeriaan uit Gent die zorgde voor hun bevoorrading kreeg dezelfde straf.

Het onderzoek naar de drugshandel startte in oktober 2015. Na observaties, telefoontaps en ondervragingen kon op 23 maart een deal tussen een 37-jarige man uit Wevelgem en een 32-jarige man uit Menen onderschept worden.

Goed voor 934 gram wit poeder, cocaïne, cannabis en wapens. Aanvankelijk werkte de Wevelgemnaar samen met een stadsgenoot, maar na verloop van tijd nam de man uit Menen de leiding van de handel. De communicatie verliep niet via de telefoon maar via Facebook of Facetime. Hun drugs kregen ze van Nigeriaan die de 37-jarige Wevelgemnaar in de gevangenis had leren kennen. Volgens de Wevelgemnaar verkocht hij de drugs niet maar speelde hij tussenpersoon. Zo bracht hij eens een bidon met 500 gram drugs uit Gent mee. De Nigeriaan was geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, zo bleek tijdens het onderzoek. Toen iemand zijn schulden niet meer kon afbetalen, moest hij zijn bestelwagen van 21.000 euro afgeven. De Nigeriaan liep al eens vier jaar cel op voor mensenhandel.

De Menenaar kreeg 18 maanden cel, waarvan de helft effectief, en moet ook maar de helft van zijn boete van 6.000 euro betalen.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier