Duo uit Poperinge en Ieper voor de rechter voor reeks diefstallen

Redactie KW

Glenn D. (29) uit Poperinge en Yens Vermeulen (31) uit Ieper moesten voor de correctionele rechtbank Ieper verschijnen omwille van een aantal diefstallen in Poperinge in de periode 28 oktober tot 7 november 2016.

Er verdwenen onder meer vier laptops en een kinderfiets uit de Klimrank. Ook in Poperinge werd in de nacht van 3 op 4 november 2016 een laptop werd gestolen uit de kinderopvang De Ster en een geldkoffer in de Freinetschool.

Het duo sloeg ook toe in de Colruytvestigingen in Ieper en Poperinge en tenslotte was er nog een diefstal in de vzw Hedera Ieper. Het tweetal moest zich ook verantwoorden voor bedreigingen, geweld en vernieling. Deze beschuldigingen werden echter betwist. De diefstallen werden wél toegegeven.

De twee verdedigers, meesters Jean-Pierre Duyck en Dieter Deltourt, hadden het over de zeer moeilijke jeugd van hun cliënt en beweerden dat diefstallen werden gepleegd uit financiële noodzaak. Het openbaar ministerie vorderde één jaar effectieve celstraf, waar de verdediging van Glenn pleitte voor een straf met uitstel en de verdediging van Yens V. voor de opschorting of een werkstraf.

Vonnis op 7 juli

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier