Duo krijgt werkstraf voor diefstal van 3.000 euro aan werfmateriaal in Poperinge

24/10/16 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:54

Jurgen B. zei dat hij diefstal pleegde uit financiële noodzaak en om zijn kinderen eten te kunnen geven.

Duo krijgt werkstraf voor diefstal van 3.000 euro aan werfmateriaal in Poperinge

© Getty Images/iStockphoto

Jurgen B. (33) en Diederic D. (35) uit Poperinge stonden voor de rechter omdat zij voor meer dan 3.000 euro aan werfmateriaal stalen van een gedupeerde uit Poperinge.

Bij een huiszoeking werd de buit gevonden bij de tweede beklaagde, die eigenlijk maar de tweede in lijn was. Beide beklaagden verschenen zonder advocaat. Jurgen B. zei dat hij diefstal pleegde uit financiële noodzaak en om zijn kinderen eten te kunnen geven.

Bezwarend voor Jurgen B. is wel dat hij al tot 18 maanden werd veroordeeld, en later nog eens tot 10 maanden, waardoor het openbaar ministerie een effectieve straf en boete vorderde.

De tweede beklaagde drukte zijn spijt uit over wat er gebeurde. Beide beklaagden probeerde de rechter er van te overtuigen om hen een werkstraf te geven en ze zeker niet naar de cel te sturen. De rechter ging in op hun verzoek. Jurgen B. kreeg 200 uren werkstraf en Diederic D. kreeg 120 uren werkstraf. Samen moeten ze 3.325,60 euro betalen aan de burgerlijke partij.

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!