Duitser krijgt jaar effectief voor stelen van BMW en Bentley van bekende antiquair in Jabbeke

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een Duitser bij verstek veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf voor de inbraak in een kasteel in Jabbeke. Viktor A. ging onder andere aan de haal met een Bentley ter waarde van 135.000 euro. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

Op 25 augustus 2012 drongen inbrekers binnen in het kasteel van Paul De Grande (67), bekend uit het Vier-programma ‘Stukken van Mensen’. Een dag later bevonden de Bentley Azur en de BMW 7 van de antiquair zich al in Oekraïne. De dieven gingen ook aan de haal met een schilderij van 5.500 euro. Volgens het parket gaat het duidelijk om een goed georganiseerde Oost-Europese bende.

“Plaats ingenomen van zieke chauffeur”

Het onderzoek naar de inbraak leidde de speurders naar twee Duitse verdachten. Viktor A. weigerde echter verklaringen af te leggen en stuurde zijn kat naar het proces. Jakob H. waste zijn handen in onschuld. De beklaagde beweert dat hij de ochtend van 26 augustus 2012 de vraag kreeg om de Bentley naar de Oekraïense hoofdstad Kiev te brengen. H. werd naar eigen zeggen in zijn woonplaats Berlijn opgehaald en naar een snelwegparking in Beieren gebracht. “Daar moest ik de plaats innemen van de bestuurder die ziek was geworden. Ik wist niet dat die wagen gestolen was, volgens de douane waren de papieren in orde.”

De rechter sprak Jacob H. vrij voor de diefstallen van de wagens. Hij werd wel tot zes maanden met uitstel veroordeeld voor heling.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier