Dubbele moord Aartrijke niet naar de rechtbank, dader ‘ontoerekeningsvatbaar’

Redactie KW

Bruno B. (36), de man die zijn zus en schoonbroer in koelen bloede in hun huisje in Aartrijke dood schoot, wordt geïnterneerd.

De dubbele moord deed in februari vorig jaar heel wat stof opwaaien in Aartrijke. Bruno B. trok met een jachtgeweer naar het huis van zijn zus Nancy en schoonbroer Jean Verlinde. Hij zou haar bemoeienissen beu geweest zijn. Hij woonde vlakbij zijn zus en nam het geweer ‘s morgens vroeg mee naar het huis van het koppel. Daar knalde hij hen – zowat emotieloos – allebei neer. Kort daarna reed hij zelf naar de politie. Daar vertelde hij dat er iets ergs gebeurd was. Dagen later bekende hij ook dat hij de feiten gepleegd had.

Bruno B. zat enkele maanden in voorhechtenis in de gevangenis. Hij verscheen verschillende keren voor de raadkamer, maar stuurde telkens zijn kat. Vrijdagmorgen moest hij wel verschijnen. De raadkamer besliste daar namelijk over zijn internering.

Een psychiater had Bruno B. eerder al ontoerekeningsvatbaar verklaard. Uiteindelijk oordeelde een college van psychiaters hetzelfde. “De man lijdt aan een ziekelijke paranoia“, luidt de conclusie. Hij zou op het moment van de feiten dan ook niet toerekeningsvatbaar geweest zijn en is dat nog steeds niet.

De Brugse raadkamer besliste vrijdagmorgen om hem te interneren. In de praktijk betekent dat dat Bruno B. niet meer in de gevangenis, maar in een psychiatrie zal ondergebracht worden. Daar zal hij om de zes maanden geëvalueerd worden. Van zodra hij ‘genezen’ verklaard wordt, kan hij dan terug in de maatschappij komen.

Voor de nabestaanden van de slachtoffers komt die beslissing hard aan. Zij zullen waarschijnlijk beroep tegen de beslissing aantekenen.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier