Drugsverslaafde uit Oostende krijgt levenslang rijverbod

07/06/17 om 14:51 - Bijgewerkt om 14:50

Een 21-jarige man uit Oostende kreeg dinsdagmorgen een levenslang rijverbod van de politierechter. Hij verklaarde namelijk dat hij één joint per dag rookt. De rechter beschouwde hem dan ook als verslaafd en wil hem van de weg houden.

Drugsverslaafde uit Oostende krijgt levenslang rijverbod

© Getty Images/iStockphoto

"U verklaarde zelf dat u één joint per dag rookt om kalm te blijven en voor uw rugpijn. Dus ik vind dat u verslaafd bent." Zo sprak de Brugse politierechter gistermorgen tegen Benjamin H. uit Oostende. Maar in plaats van nederig het hoofd te buigen, begon de twintiger te lachen. "Sorry dat ik daarmee moet lachen, maar als je één of twee joints per dag rookt, ben je echt niet verslaafd", zei hij overtuigd.

Vreemde nummerplaat

De jongeman werd in november vorig jaar door de politie opgemerkt in de Verenigde Natieslaan in Oostende. De politie plukte hem uit het verkeer omdat hij met een vreemde nummerplaat reed. Die bleek al een tweetal jaar geschrapt te zijn. Bovendien was de wagen ook niet ingeschreven, gekeurd of verzekerd. En de bestuurder zelf had geen rijbewijs en reed onder invloed. De jongeman deed afstand van zijn wagen, maar moest zich gistermorgen wel in de politierechtbank verantwoorden. Al leek dat maar weinig indruk op hem te maken. De politierechter veroordeelde hem tot een boete van 4.800 euro, waarvan 1.800 euro voorwaardelijk, en een rijverbod van elf maanden. En gezien zijn verslaving werd zijn rijbewijs onmiddellijk levenslang ingetrokken.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!