Drugsverkoop aan minderjarigen brengt Raw13-lid voor rechter

Redactie KW

Tibo M. (24), lid van de beruchte rappersbende Raw13, staat in de Brugse rechtbank terecht voor verkoop van cannabis aan minderjarigen.


In de nacht van 6 op 7 juli vorig jaar verwittigde de uitbater van de Jeneverlounge Crombé in de Rozemarijnstraat in Brugge de politie omdat M. voor de deur van zijn zaak weed stond te verkopen aan minderjarigen. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde M., die een grote ’13’ in zijn nek liet tatoeëren om zijn trouw aan de rappersbende duidelijk te maken, nog snel enkele zakjes met drugs in de handen van een minderjarige te stoppen. In zijn zakken troffen de agenten nog 16 andere zakjes met cannabis aan, waarop M. in de boeien werd geslagen.

Tibo M., die tegenwoordig in Middelkerke woont maar in de cel zit voor andere feiten, is geen onbekende bij het gerecht en liep eerder al veroordelingen op voor geweldpleging. Hij is lid van de bende Raw13, die in de Stationsstraat in Torhout een jongeman doodstak en waarvan vier leden binnenkort voor het hof van assisen moeten verschijnen. M. was zelf niet betrokken bij die feiten. Voor de drugsverkoop vraagt de procureur een jaar effectieve celstraf. Het vonnis volgt op 2 februari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier