Drugsverdachten blijven aangehouden voor rol bij cannabisplantage

De loods in de Tuileboomstraat blijft op politiebevel verzegeld. © JG
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van veertien verdachten met een maand verlengd in een grootschalig drugsonderzoek. In een loods in Sint-Eloois-Winkel trof de politie 1.800 cannabisplantjes aan.

Op woensdag 6 juli voerde de politie in opdracht van de onderzoeksrechter met succes een drugsactie uit. Voor die grootschalige actie werkten de lokale politiezones Oostende en Kouter samen met de federale gerechtelijke politie West-Vlaanderen. In Sint-Eloois-Winkel en Gistel werden cannabisplantages van respectievelijk 1.800 en 175 planten aangetroffen. Tegelijkertijd werden 17 huiszoekingen uitgevoerd. De politie vond grote hoeveelheden van allerhande drugs en grote sommen cash geld bij de verdachten. Het onderzoek wijst uit dat er sprake is van internationale connecties.

Marktkramer wist ervan, maar ontkent rol te spelen

Het is nog niet duidelijk welke rol elke verdachte precies speelde in de drugshandel. Zo geeft de huurder van de loods in de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel, Paul B. een marktkamer die braadkippen verkoopt, wel toe dat hij van de plantage afwist. Hij ontkent wel de spilfiguur in het dossier te zijn. Normaal gezien moest Paul B. met zijn kraam woensdag in Ledegem aan de slag zijn, maar daar was hij niet te zien. De man huurt de loods en woont er naar verluidt ook in een soort van caravan.

In totaal werden vijftien verdachten aangehouden door de onderzoeksrechter. Verschillende verdachten kwamen eerder al in aanraking met het gerecht voor drugsfeiten. Onder hen bevinden zich ook drie leden van de familie C. uit Oostende. De verschijning van één van de broers werd uitgesteld naar de zitting van vrijdag 15 juli.

De plantage in de Tuileboomstraat, op de verdieping in de loods, wordt eerstdaags volledig ontmanteld. Al is nog niet helemaal duidelijk wie die klus zal klaren.

(Belga/JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier