Drugsdealers waaien tegen de lamp in De Haan ondanks briljant 'gepimpt' interieur van auto

25/11/16 om 17:01 - Bijgewerkt om 16:59

Begin deze week heeft de politie van Bredene/De Haan een aanzienlijke drugvangst gedaan in De Haan.

Drugsdealers waaien tegen de lamp in De Haan ondanks briljant 'gepimpt' interieur van auto

Leden van de recherche- en wijkdienst van de politiezone Bredene/De Haan kwamen maandag op heterdaad tussen bij een drugtransactie in de Concessiewijk in De Haan. Daarbij werden een Belgische en twee Nederlandse verdachten opgepakt. De Nederlanders, een 29-jarige man en een 25-jarige vrouw, kwamen hier leveren aan een Belgische 24-jarige man uit De Haan.

De speurders ontdekten twee kilogram cannabis in het voertuig van de Nederlanders, hoewel dat niet voor de hand lag. Het geurvrij verpakte goedje was namelijk op ingenieuze wijze verborgen in de auto. Door tegelijkertijd op het rempedaal te trappen en op de schakelaar voor het mistlicht te duwen, opende zich een geheime bergplaats in het voertuig, waar de drugs zaten. Verder werd in het voertuig ook nog een grote som cash geld aangetroffen.

De man uit De Haan werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge en de Nederlanders bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde omdat daar al een onderzoek tegen hen liep. Ze werden allen aangehouden. Het verder onderzoek wordt gevoerd door de recherchediensten van de politiezone Bredene/De Haan en de politiezone Ronse.

De verdachten zijn vandaag alle drie voor de raadkamer verschenen, waar hun aanhouding werd verlengd.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!