Drugsdealer uit Ardooie krijgt vijf jaar cel voor dealen van 18 kilo cannabis

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige drugsdealer uit Ardooie veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf. Sven L. verkocht op enkele maanden tijd maar liefst 18 kilogram cannabis.

Op 23 september 2015 zag de wegpolitie hoe een Volvo een verbodsbord negeerde op de parking langs de E17 in Beveren. Bij de daaropvolgende routinecontrole werd in het voertuig van Sven L. ruim twee kilogram cannabis en 105 gram cocaïne aangetroffen. In de handtas van Anna P. (21) uit Kortrijk vond de politie ruim 6.000 euro.

Het onderzoek toonde aan dat de jongeman uit Ardooie sinds april 2015 maar liefst 18 kilogram cannabis had verhandeld. In 2014 had hij bij een eerdere politiecontrole al eens een zak marihuana door het raam gegooid. In die zaak kreeg L. in december 2015 twaalf maanden met uitstel. Hij werd tijdens zijn periode in de gevangenis ook twee keer betrapt op drugsbezit. De verdediging stuurde opnieuw aan op een straf met uitstel. De advocaat van L. merkte op dat zijn cliënt de feiten spontaan bekend heeft.

Voor Anna P. vorderde het OM 10 maanden gevangenisstraf. De beklaagde van Georgische origine bleef volgens de procureur drugs gebruiken, terwijl telefoontaps in een ander dossier aantoonden dat ze vaak contact had met de broer van Syriëstrijder Olivier Calebout. Haar advocate Amélie Van Belleghem legde uit dat P. zich graag stoer voordoet en stuurde aan op een werkstraf. De rechter veroordeelde Anna P. uiteindelijk tot 120 uur werkstraf.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier