Drugsdealende familie belandt in de cel

20/06/16 om 14:14 - Bijgewerkt om 14:14

De correctionele rechtbank van Brugge heeft het kopstuk van een drugsfamilie veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

Drugsdealende familie belandt in de cel

In het handeltje van Kevin D. (31) waren ook zijn moeder, zijn broer, zijn tante en zijn neef betrokken. In juni 2015 werd in de wagen van Benny L. (32) langs de E403 in Lichtervelde een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. De man werd vrijgelaten, maar liep bij een reeks huiszoekingen in december 2015 opnieuw tegen de lamp. Het onderzoek toonde aan dat de man al anderhalf jaar lang koerier was voor een drugsbaron uit het Nederlandse Breda. Bovendien gingen zijn moeder Chantal B. (52) en haar zus Dorine (56) regelmatig mee naar Nederland. De zussen kampten met een ernstige heroïneverslaving.

Ook de zonen van Dorine B. bleken actief te zijn als dealers. Kevin D. ontkende dat er sprake was van een bende. "Iedereen handelde voor zichzelf en de hoeveelheden zijn zwaar overdreven", aldus advocate Sabrina Holvoet. De advocaten van de familie vroegen om voorwaardelijke straffen op te leggen.

Kevin D. werd uiteindelijk veroordeeld tot vijf jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Zijn moeder Dorine B. kreeg twee jaar effectief, zijn broer Michael D. één jaar effectief. Benny L. werd net als zijn moeder Chantal B. tot vier jaar cel veroordeeld, waarvan de helft met uitstel. De vriendin van Kevin D. werd vrijgesproken. In totaal werd 110.000 euro vermogenswinst van de drugsfamilie verbeurd verklaard.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!