Drugsbende kijkt aan tegen verbeurdverklaring van bijna twee miljoen euro

Redactie KW

In de Brugse rechtbank staan zeven beklaagden terecht voor grootschalige cannabishandel. Het openbaar ministerie eist een verbeurdverklaring van in totaal bijna twee miljoen euro.

De Nederlandse spilfiguur Leroy K. (29) verkocht op grote schaal cannabis via het internet en wie 300 gram of meer bestelde kreeg de drugs aan huis geleverd. Volgens het openbaar ministerie bracht hij op die manier om en bij de 97 kilogram cannabis aan de man.

Voor K. vroeg de procureur maandag drie jaar effectieve celstraf en een verbeurdverklaring van liefst 973.000 euro. Volgens zijn advocaat is die vordering buiten proportie.”Mijn cliënt was helemaal geen bendeleider en hij heeft ook nooit zo’n grote bedragen verdiend met zijn handel. Hij zit al veertien maanden in voorhechtenis en we hopen dat dit kan volstaan als effectieve bestraffing.” Leroy K. zou beginnen dealen zijn nadat hij in Nederland veroordeeld was voor medewerking aan een cannabisplantage. “Hij had grote schulden en zag hij geen andere oplossing dan cannabis te verkopen”, aldus de verdediging.

Om de drugs in België te verdelen schakelde de Nederlander enkele West-Vlamingen in als koerier. Oostkampenaar William B. (40) bracht 30 kilo weed aan de man. Hij riskeert 30 maanden cel en een verbeurdverklaring van 327.000 euro. Voor Pedro J. (48) uit Maldegem werd twee jaar cel gevraagd en een verbeurdverklaring van 407.000 euro. Het was na de arrestatie van deze beide koeriers dat de speurders Leroy K. in het vizier kregen. Ook Blankenbergenaar Alex D. (42) reed rond met drugs en kijkt aan tegen een celstraf van achttien maanden en een verbeurdverklaring van 50.000 euro. Pedro J. schakelde zijn vriendin Chantal V. (49), zijn stiefdochter Sophie T. (25) en haar vriend Stijn D. (29) in. Hun aandeel in de feiten was beperkter. Volgens Leroy K. minimaliseren de andere beklaagden hun aandeel. “Ik wou aanvankelijk enkel in Nederland verkopen maar zij overhaalden mij om ook in België te leveren”, stelde hij. De uitspraak volgt op 26 juni.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier