Dronken man vuurde in het wilde weg in woning in Heuvelland

27/09/16 om 09:44 - Bijgewerkt om 13:00

Jeremy R. (29) verscheen voor de rechter omdat hij op 28 november 2015 in Heuvelland plots in het wilde weg begon te schieten in een woning waar een vriend van hem op dat ogenblik aanwezig was.

Dronken man vuurde in het wilde weg in woning in Heuvelland

De salvo's werden in een snel tempo afgevuurd en er sneuvelde zelfs een porseleinen beeldje. De man begon te schieten omdat hij zijn luchtkarabijn, die hij aan het laden was, niet wilde wegdoen op vraag van de daar wonende vrouw.

Toen zijn vriend nog meer uitbarstingen verwachtte en door angst overmand naar zijn eigen woning probeerde te vluchten, werd hij ook nog eens door de beklaagde bedreigd, gelukkig zonder erg. Toen de beklaagde zich aanbood in de woning van het slachtoffer, had hij al minstens een hele Ricard achterover geslagen. Het openbaar ministerie was niet mals voor de beklaagde, die op het ogenblik van de feiten nog onder voorwaarden stond.

De verdediging had eigenlijk maar één element ter beschikking dat als een rode draad doorheen het verhaal loopt en dat was 'drugs en drank'. De beklaagde zelf bood zich aan in het psychiatrisch ziekenhuis, maar daar werd hij volgens het openbaar ministerie weggestuurd wegens 'onhandelbaar'. Zelfs tijdens zijn verblijf in de instelling gebruikte hij alcohol.

Meester Herman Baron had tot slot van zijn betoog maar één vraag: "Geef mijn cliënt een straf met uitstel én leg hem vooral serieuze voorwaarden op." Het openbaar ministerie kon zich niet vinden in de vraag tot een straf met uitstel. "De man heeft al heel wat kansen gekregen en hij heeft ze allemaal verprutst". Meester Filip Houvenaeghel vorderde als burgerlijke partij een fikse vergoeding, maar zei ook dat die eigenlijk principieel was. "Wij gaan toch nooit een cent zien", klonk het. Vonnis op 24 oktober.

(HV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!