Dronken betoger braakt voor pitazaak en krijgt klappen met vleesspies

Er vielen enkele gewonden bij een vechtpartij in de stationsbuurt. (GF)
Redactie KW

Er zijn woensdagnamiddag rake klappen uitgedeeld tijdens een vechtpartij in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk. Nu is ook duidelijk wat de oorzaak daarvan is.

Er ontstond woensdag rond 16 uur onenigheid in een pitazaak in de Burgemeester Reynaertstraat aan de kant van het Stationsplein. Dat escaleerde in een regelrechte vechtpartij waarbij rake klappen werden uitgedeeld.

Een toevallige voorbijganger zag hoe een man de eettent buiten stapte en plots slagen kreeg. “Ik passeerde gewoon en zag hoe een viertal begon te stampen en te slaan”, vertelde de man, die liever anoniem blijft uit angst voor represailles, woensdagavond aan KW.be. “De schermutseling ontaardde in een echte vechtpartij. Ook vakbondsmensen die van een betoging kwamen, kregen slagen te verwerken. Ik keerde redelijk snel op mijn stappen terug omdat ik dacht dat iemand een pistool uit de pitazaak ging halen. Hij keerde echter terug met wat een ijzeren staaf leek en begon ook daarmee te slaan.” De politie kwam ter plaatse en kon de rust in ‘t straatje doen terugkeren.

Klappen met de vleesspies

Intussen is duidelijk wat de aanleiding voor de knokpartij was. Blijkbaar kwam een groep betogers terug van de actie in Brussel, de ene al wat minder nuchter dan de andere. Eén van hen moest plotseling braken en deed dat pal voor de deur van de pitazaak. Dat was niet naar de zin van de uitbaters, die hem erop aanspraken. Het kwam tot een verhitte discussie die uiteindelijk ook uitmondde in een gevecht. De vleesspies uit de pitazaak bleek de ijzeren staaf die de voorbijganger had opgemerkt, al bediende één van hen zich ook van een bezemsteel. De twee uitbaters en een bovenbuur van het pand, die ook in de schermutseling betrokken raakte, werden meegenomen naar het politiekantoor maar konden intussen alweer beschikken.

De aangevallen man werd met de ziekenwagen afgevoerd. Hij is door de klappen enige tijd arbeidsongeschikt.

(MVM/JPT/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier