Dronken autobestuurder uit Langemark-Poelkapelle bedreigt wielertoeristen

Redactie KW

Patrick N. (69) uit Langemark-Poelkapelle was zwaar op de lappen geweest en reed in mei 2015 huiswaarts met zijn wagen. Ladderzat zo bleek.

De man reed zeer traag en zigzaggend over de baan. Toen hij een paar fietsers, vader en zoon, voorbijstak wenkte hij uit en één van de fietsers werd geraakt. Hij hield er ernstige wonden aan over, onder meer een sleutelbeenbreuk. Gelukkig viel het slachtoffer naar rechts want anders was hij net als de fiets onder de wielen terechtgekomen. De beklaagde stapte uit en begon de slachtoffers uit te schelden met de woorden “Ik zal die wielertoeristen allemaal vermoorden.”

Gelukkig zag de man intussen de sleutels van zijn wagen afgepakt wordenn zodat erger werd vermeden. De beklaagde stond er tijdens de zitting nogal beduusd bij en herinnerde zich zowat niets van wat is voorgevallen. De verdediging zei dat zijn cliënt zeker geen agressief man is en nog nooit een veroordeling opliep. De beklaagde betaalde de verzekering al een bedrag uit van 8.000 euro en er volgt nog meer, want er is sprake van blijvende letsels. Daarom suggereerde de burgerlijke partij de aanstelling van een deskundige. Vonnis op 21 december.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier