Drieste inbraken bij Groep Versluys en Neptunus in Oostende

Redactie KW

Een dievenbende heeft zaterdagnacht driest toegeslagen bij zowel Groep Versluys als bij Vishandel Neptunus.

Met hamers, beitels, en slijpschijven werden gaten gemaakt in daken, muren, ramen en poorten. De ravage was groot, de buit eerder klein.

Veel schade, weinig buit

De eerste inbraak werd iets voor 5 uur vastgesteld bij Groep Versluys langs de Zandvoordestraat. De politie kreeg een inbraakalarm binnen via de alarmcentrale en stuurde meteen meerdere patrouilles ter plaatse. De dievenbende moet toen al enkele uren bezig zijn geweest en gingen ongezien driest tewerk.

Drieste inbraken bij Groep Versluys en Neptunus in Oostende

“Ze hebben een gat gemaakt in het dak om het gebouw te betreden. Om de alarmsystemen te ontwijken, maakten ze nadien gaten in de muren. De daders zijn nooit in de gangen geweest”, duidt CEO Bart Versluys. Verschillende deuren werden opengebroken, alle burelen werden doorzocht. Een inventaris moet de volledige buit duidelijk maken. Volgens Versluys zal dit eerder klein zijn. “Alle computers lieten ze staan. Cash geld is hier amper te vinden. De schade is echter wel groot. We hebben zondag al de hele dag gekuist. Plafonds, muren, en deuren moeten hersteld worden.”

Drie uur bezig bij Neptunus

Niet veel later werd duidelijk dat de dievenbende twee keer had toegeslagen op bedrijventerrein Plassendale IV. De politie was nog bezig met de eerste vaststellingen bij Versluys, of er kwam al een tweede melding binnen van een werknemer van Vishandel Neptunus in de Amandinestraat. “Ik kwam rond 6 uur als eerste toe in het bedrijf. De verlichting werkte niet, dat vond ik al raar. Wat later zag ik dat alle burelen overhoop gehaald waren”, vertelt werknemer Kwinten Desplenter.

Drieste inbraken bij Groep Versluys en Neptunus in Oostende

De politie stelde opnieuw een drieste inbraak vast. De daders hadden eerst paletten gestapeld om zo op het dak te klimmen. Toen dat mislukte, gebruikten ze een slijpschijf om een gat te maken in een toegangspoort. Mogelijk moest dit gat als vluchtweg dienen. Want aan de voorkant van het gebouw werd met een pallet nog een gat gemaakt, deze keer in het raam. “De dieven – we vermoeden een vijftal – droegen allemaal een bivakmuts of een sjaal en muts. Volgens de camerabeelden moeten ze zeker drie uur in ons bedrijf zijn geweest”, zegt zaakvoerder Bart Van Molle.

“Vrij goed georganiseerd”

“Ze waren vrij goed georganiseerd, gezien het materiaal dat ze gebruikten. Ze schakelden de buitenverlichting uit, maakten de plafonds kapot om het alarmsysteem te bekijken, en trokken ook de kabels van de server uit”, zegt Bart Van Molle. Net zoals bij Versluys gingen de dieven enkel op zoek naar geld. “Er werden zes kassa’s opengebroken. Samen goed voor zo’n 5.000 euro, vermoeden we. De schade is wel groot. Leuk is anders”, aldus nog de zaakvoerder.

Drieste inbraken bij Groep Versluys en Neptunus in Oostende

De lokale politie is een onderzoek gestart naar beide inbraken. Gezien de werkwijze en de locatie vlak bij elkaar vermoedt de politie dat het om dezelfde daders gaat. Het labo kwam ter plaatse om een sporenonderzoek uit te voeren.

(DJ – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier