Drie West-Vlaamse koperdieven riskeren celstraf voor diefstal bij Infrabel in Brugge

Redactie KW

Drie mannen riskeren elk vijftien maanden cel voor koperdiefstallen op Brugse werven van spoorwegbeheerder Infrabel. Het trio stal minstens 45 ton, goed voor een winst van 27.000 euro.

In de nacht van 2 op 3 juli 2013 werden beklaagden Mike B. (39) uit Wingene, Nick B. (23) uit Oostkamp en Laurentz V. (24) uit Brugge opgepakt nadat ze een grote hoeveelheid koper hadden ontvreemd op een werf van Infrabel op het bedrijventerrein Blauwe Toren in Brugge. Het onderzoek wees uit dat de drie tussen april 2012 en de dag van hun betrapping nog meer koper gestolen hadden op Brugse werven van Infrabel.

“‘Hoeveel koper de beklaagden exact hebben gestolen kunnen we niet meer nagaan. Maar we gaan ervan uit dat zij minstens 45 ton koper hebben verkocht aan schroothandelaars. Goed voor een winst van liefst 27.000 euro”, aldus de procureur. De drie beklaagden kwamen na drie dagen voorhechtenis vrij onder voorwaarden, waaraan enkel Mike B. zich wist te houden. Voor hem vraagt de procureur vijftien maanden cel met probatietuitstel. Voor de andere twee vraagt ze vijftien maanden effectief. Infrabel eist een schadevergoeding van 27.000 euro.

De rechter doet uitspraak op 20 april.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier