Drie verdachten nog niet vrij voor vechtpartij met politieman in Blankenberge

26/08/16 om 16:52 - Bijgewerkt om 16:52

De Brugse raadkamer wil drie jonge twintigers onder voorwaarden vrijlaten in de zaak van een zware vechtpartij in een café in Blankenberge.

Drie verdachten nog niet vrij voor vechtpartij met politieman in Blankenberge

© Getty Images/Top Photo Group RF

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge gaat echter in beroep tegen die beslissing, waardoor de verdachten nog minstens twee weken langer in de cel moeten blijven.

In de nacht van zondag op maandag kregen enkele twintigers het met elkaar aan de stok in een café in Blankenberge. Een politieman was toevallig aanwezig en wilde tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren. Toen hij zich kenbaar maakte als politieman, keerden de vechtersbazen zich tegen hem. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op, zoals een gebroken oogkas.

Dankzij de camerabeelden konden vier jonge twintigers gearresteerd worden. Een Blankenbergenaar en twee Bruggelingen werden maandag in de vooravond aangehouden door de onderzoeksrechter. Een vierde verdachte mocht onmiddellijk na zijn verhoor beschikken.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!