Drie verdachten metaaldiefstal blijven aangehouden

Redactie KW

Drie verdachten die tijdens de klopjacht in Lichtervelde vorige week gearresteerd werden, blijven aangehouden. Dat heeft de Kortrijkse raadkamer woensdag beslist.

“Gezien ze in een woonwagenpark in Rijsel verbleven, is het vluchtgevaar aanwezig”, zegt advocaat Jeroen Van Kerrebroeck.

De drie mannen zijn aangehouden voor een metaaldiefstal en poging tot verkoop van die metalen. Er wordt hen ook lidmaatschap van een vereniging ten laste gelegd. Het gebruik van een minderjarige kan als verzwarende omstandigheid weerhouden worden. Die zestienjarige moet binnenkort voor de jeugdrechter verschijnen.

De verdachten stalen een aanhangwagen met metalen in Kortrijk. Ze probeerden die te verkopen in Tielt, toen de politie opgeroepen werd, vorige week donderdag. De verdachten reden weg met de wagen, toen ze de agenten zagen. Ze konden na een lange klopjacht toch ingerekend worden.

“Mijn cliënt heeft de feiten alvast bekend, zowel de diefstal als de poging tot verkoop”, zegt meester Van Kerrebroeck, die de belangen van een 21-jarige verdachte verdedigt. “Voorlopig blijven alle drie de verdachten aangehouden, omdat zowel het gevaar op recidive als vluchtgevaar reëel zijn.”

De advocaat gaat niet in beroep tegen de verdere aanhouding. De mannen blijven voorlopig in de cel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier