Drie Roemenen blijven aangehouden voor diefstallen met 11-jarige

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van drie Roemenen met een maand verlengd op verdenking van diefstal.

Het trio werd dinsdag ingerekend nadat een 11-jarige handlanger in Zedelgem krasbiljetten had gestolen. De Roemeense jongen verblijft ondertussen terug bij zijn moeder in Roubaix. Op camerabeelden was te zien hoe een jongen in een winkel van Delhaize krasbiljetten meegraaide uit een kast aan het onthaal. Hij overhandigde de gestolen krasloten zo goed als onmiddellijk aan de meerderjarige verdachten. Bij een controle werden in hun wagen nog meer goederen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn van eerdere diefstallen.

De bende wordt momenteel al gelinkt aan drie gelijkaardige feiten. Mogelijk sloegen ze ook toe in Sint-Niklaas en in de provincie Henegouwen. Aan de hand van camerabeelden zal bekeken worden voor welke feiten de verdachten nog in aanmerking komen. “Mijn cliënt houdt vol dat hij onschuldig is”, aldus Jean-Marie De Meester, advocaat van één van de verdachten. “Ze zijn ook geen familie van de minderjarige.”

In tegenstelling tot de drie meerderjarigen zou de 11-jarige jongen zijn aandeel wel toegegeven hebben. Er werd beslist om hem niet voor te leiden bij de jeugdrechter. Na een dag op het politiebureau mocht hij terugkeren naar zijn moeder in Roubaix.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier