Drie personen opgepakt in Harelbeke in kader van terreurdreiging

27/01/15 om 12:39 - Bijgewerkt om 12:39

Bron: Kw

De voorbije nacht zijn in Harelbeke drie personen opgepakt in het kader van de terreurdreiging.

Drie personen opgepakt in Harelbeke in kader van terreurdreiging

Dat bevestigt het parket van Kortrijk. De drie werden gisteravond tussen 20.30 uur en 21 uur door de politie met een anonieme wagen onderschept toen ze onderweg waren in een BMW langs de Deerlijksesteenweg in Harelbeke, ter hoogte van een drankcentrale. Ze werden eerst overgebracht naar het politiecommissariaat iets verderop in dezelfde straat maar bevinden zich intussen in het gerechtshof van Kortrijk. Het zou gaan om twee jongeren uit Kortrijk en één iemand uit Lauwe.

Drie personen opgepakt in Harelbeke in kader van terreurdreiging

Het politiekantoor aan de Deerlijksesteenweg in Harelbeke (zone Gavers). (Foto LOO)

Normaal gezien zou het parket vandaag om 11 uur meer toelichting geven bij de feiten van gisteravond, maar de persconferentie werd uitgesteld naar een later tijdstip.

Burgemeester Alain Top van Harelbeke geeft in een eerste reactie een pluim aan het politiekorps en zegt dat er de laatste tijd sowieso doorgedreven patrouilles waren in het kader van inbraken en grenscriminaliteit. Of de drie opgepakte verdachten in verband mogen worden gebracht met terroristische plannen, wilde hij niet gezegd hebben.

(FJA)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: