Drie personen opgepakt in Harelbeke in kader van terreurdreiging

27/01/15 om 12:39 - Bijgewerkt om 12:39

Bron: Kw

De voorbije nacht zijn in Harelbeke drie personen opgepakt in het kader van de terreurdreiging.

Drie personen opgepakt in Harelbeke in kader van terreurdreiging

Dat bevestigt het parket van Kortrijk. De drie werden gisteravond tussen 20.30 uur en 21 uur door de politie met een anonieme wagen onderschept toen ze onderweg waren in een BMW langs de Deerlijksesteenweg in Harelbeke, ter hoogte van een drankcentrale. Ze werden eerst overgebracht naar het politiecommissariaat iets verderop in dezelfde straat maar bevinden zich intussen in het gerechtshof van Kortrijk. Het zou gaan om twee jongeren uit Kortrijk en één iemand uit Lauwe.

Drie personen opgepakt in Harelbeke in kader van terreurdreiging

Het politiekantoor aan de Deerlijksesteenweg in Harelbeke (zone Gavers). (Foto LOO)

Normaal gezien zou het parket vandaag om 11 uur meer toelichting geven bij de feiten van gisteravond, maar de persconferentie werd uitgesteld naar een later tijdstip.

Burgemeester Alain Top van Harelbeke geeft in een eerste reactie een pluim aan het politiekorps en zegt dat er de laatste tijd sowieso doorgedreven patrouilles waren in het kader van inbraken en grenscriminaliteit. Of de drie opgepakte verdachten in verband mogen worden gebracht met terroristische plannen, wilde hij niet gezegd hebben.

(FJA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!