Drie messteken in de hals bij overval op restaurant in Blankenberge

Redactie KW

Bij een overval op een restaurant in Blankenberge kreeg de uitbater in oktober 2015 drie messteken in de hals te verwerken. Jaime M. moest zich woensdag voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden, maar ontkent elke betrokkenheid. Het OM vorderde een strenge effectieve gevangenisstraf.

In de nacht van 28 op 29 oktober 2015 hoorde Wilhelmus van Lieshout gestommel in de keuken van zijn restaurant ‘De Kombuis’ in Blankenberge. De Nederlander stond plots oog in oog met een man in bivakmuts. De overvaller eiste geld en kreeg ongeveer 6.000 euro. Toch ontstond een schermutseling waarbij het slachtoffer drie messteken in de hals kreeg.

Bijna twee maanden later werd Jaime M. als verdachte opgepakt. Hij had tegen heel wat kennissen openlijk over de feiten verteld. In die periode had de verdachte ook veel cash geld op zak. M. was ook gewond aan zijn arm, mogelijk was die verwonding ontstaan tijdens de schermutseling in het restaurant.

Vrijspraak

De verdediging vroeg om de vrijspraak. Meester Raan Colman merkte op dat het telefonieonderzoek geen bewijs vormt. “Hij woont op 500 meter van het restaurant. Natuurlijk zit zijn gsm dan onder dezelfde mast.” Daarnaast wierp meester Colman op dat de belastende getuigenissen doorspekt waren met informatie uit krantenartikels.

De rechter velt vonnis op 28 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier