Drie mannen brengen vernielingen aan met voorhamer in Eernegem

De inbraak is hét gespreksonderwerp op straat. © DJ
Redactie KW

Drie gemaskerde mannen hebben maandagavond met een voorhamer vernielingen aangebracht aan een woning in de Aartrijkestraat. Toen de politie ter plaatse kwam, werd er in het huis drugs aangetroffen. “Daar gelegd door de inbrekers”, verklaarde de bewoonster.

De Aartrijkestraat in Eernegem, vlakbij het administratief centrum en het politiekantoor, werd maandagavond opgeschrikt door een opmerkelijke inbraak. Drie mannen in donkere kledij, twee met kap op en één met bivakmuts aan, brachten rond 22.40 uur met een voorhamer vernielingen aan een woning aan. Eerst sloegen ze de voordeur kapot, daarna sneuvelde een raam.

Vier combi’s, helikopter en speurhonden ter plaatse

Twee van de daders drongen via het raam naar binnen, waar ze schade aanrichtten aan de keuken. De man met bivakmuts en voorhamer hield buiten de wacht. “Eens terug buiten wandelden ze gewoon weer weg. Alsof er niets gebeurd was”, vertelt buurtbewoner Jurgen Rech, die buiten een sigaret aan het roken was en alles heeft zien gebeuren.

Eens terug buiten wandelden ze gewoon weer weg, alsof er niets gebeurd was

De politie werd verwittigd en kwam massaal ter plaatse. Vier combi’s, een helikopter, en speurhonden werden ingezet. Een zoektocht naar de daders leverde niets op, maar binnen in de woning deed de politie wel een opvallende ontdekking. Daar troffen ze verschillende zakken met drugs aan. Het zou om een grote hoeveelheid cannabis en pillen gaan.

De bewoonster, C.W. was op het moment van de inbraak niet thuis. Ze verklaarde achteraf aan de politie dat de drugs daar gelegd waren door de daders en dus niet van haar waren. Erin geluisd als slachtoffer, of zelf verdacht? Verder onderzoek zal meer duidelijk moeten verschaffen.

Buurtbewoners niet verrast

De buurtbewoners zijn niet verrast over wat er zich heeft afgespeeld in hun straat. “Het is daar vaak een komen en gaan ‘s avonds laat. Twee dagen geleden werd de spiegel van hun wagen al afgerukt, en dinsdag zou er een dode muis in de brievenbus gelegen hebben“, vertelt Jurgen.

De inbraak is hét gespreksonderwerp op straat. “Durf jij hier nog op straat te lopen? Die mannen komen terug, hoor”, klinkt het aan de overkant van de straat. “Dit is geen inbraak, maar een afrekening”.

Het parket van Brugge onderzoekt de feiten, maar is karig met commentaar. “In het belang van het onderzoek wordt geen verdere informatie of commentaar gegeven“, klinkt het.

(DJ/TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier