Drie maanden stadionverbod voor Wielsbekenaar

© BELGA
Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een dertiger uit Wielsbeke een werkstraf en een stadionverbod van drie maanden opgelegd voor weerspannigheid bij een voetbalmatch. Het openbaar ministerie had vijf jaar stadionverbod gevorderd.

De man stelde zich na een voetbalmatch in Waregem agressief op. Na de match werden twee spotters, politieagenten in burger, naar het stewardlokaal geroepen. De supporter zei daar dat hij klacht wilde indienen omdat hij tijdens de match geprovoceerd werd door Standardsupporters. De spotters kwamen ter plaatse, maar de man weigerde zich te identificeren. Op de beelden van de bewakingscamera was te zien hoe D. plots zijn sjaal en jas op de grond gooide. Daarop namen de agenten hem in bedwang.

De dertiger was dronken en wist nadien niet goed meer wat er gebeurd was. Daarom bekeek de strafrechter samen met de twee spotters en de beklaagde camerabeelden van de avond. “Mijn cliënt is onnodig hardhandig aangepakt door de agenten”, meende de raadsman van de supporter. Hij dagvaardde de agenten ook rechtstreeks voor die feiten. Maar de rechtbank oordeelde dat zij enkel hun job deden en sprak hen vrij.

Voor de voetbalfanaat werd een gerechtelijk stadionverbod van drie maanden uitgesproken. Naar aanleiding van de feiten kreeg hij al een stadionverbod van een maand opgelegd door de voetbalcel. Daarnaast moet de man ook 75 uur werkstraf uitvoeren. Voor een boete van 600 euro werd hem uitstel verleend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier