Drie jaar met uitstel voor verkrachting van adoptiedochtertje

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 49-jarige man uit Knokke-Heist veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf met uitstel voor de verkrachting van zijn toen 9-jarige adoptiedochter.

Stephan F. verkrachtte zijn adoptiedochtertje van Haïtiaanse origine meermaals in de zomer van 2005. Het slachtoffer begon al in september van dat jaar te vertellen over wat ze had meegemaakt. Door de feiten lijdt het meisje aan een posttraumatische stressstoornis. Ze kreeg dan ook een voorlopige schadevergoeding van 7.500 euro toegewezen.

Schuldgevoel of niet?

De beklaagde betwistte op de zitting de feiten niet. Hij liet zich al begeleiden voor zijn problematiek en gaf daar blijk van een groot schuldgevoel. De gerechtspsychiater plaatste hier vraagtekens bij. De man liet immers uitschijnen dat het slachtoffer de verkrachtingen deels had uitgelokt.

De verdediging vroeg om Stephan F. opschorting van straf te geven. De rechter veroordeelde hem echter tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar. Enkel de drie maanden voorhechtenis die hij in 2012 uitzat, zijn effectief. F. is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier