Drie jaar met uitstel voor brandstichting in Oostende

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 46-jarige vrouw uit Oostende veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar voor brandstichting.

In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 maart stak C.D. de gordijnen van haar appartement langs de Zeedijk in brand. Uiteindelijk liep de hele derde verdieping schade op. De 46-jarige vrouw werd aangehouden en zat sindsdien in de gevangenis.

“Ze wilde gewoon deze aardbol verlaten”

Haar raadsman meester Kris Vincke schetste een ontluisterend beeld van de medische geschiedenis van zijn cliënte. De vrouw runde twee handtassenwinkels toen ze in 2002 getroffen werd door het chronisch vermoeidheidssyndroom. Later kreeg ze ook nog af te rekenen met kanker en een immuniteitsziekte. “Ze bevond zich op alle vlakken in een uitzichtloze situatie. Mijn cliënte was gefixeerd op haar enige doel: deze aardbol verlaten. Bij de gevolgen heeft ze niet stilgestaan”, pleitte meester Vincke.

De verdediging stelde een straf met voorwaarden voor. De rechter volgde die redenering en legde C.D. uiteindelijk de minimumstraf van drie jaar met uitstel op. De vrouw moet zich laten opnemen zodat ze zich kan laten begeleiden voor haar problemen.

(Belga)

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier