Drie jaar met uitstel voor brandstichting bij ex

Redactie KW

Een 48-jarige vrouw is dinsdag op de correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor brandstichting aan de woning van haar ex. Als ze zich aan een reeks strenge voorwaarden houdt, gericht op het komaf maken met haar alcoholverslaving, moet ze die straf niet uitzitten.

In de nacht van 13 op 14 september vorig jaar vertrok de vrouw in beschonken toestand vanuit haar huis in Menen. Ze had een fles ammoniak bij en vertelde aan haar zoon dat ze de huurwoning van haar ex in brand zou steken. Hij verwittigde de politie. Agenten troffen aan de woning sporen van ammoniak aan, alsook brandsporen. Van vuur was er echter geen sprake.

De brandstichting mislukte dus, maar volgens de rechters is er alsnog sprake van een voltooide poging, gezien de brandsporen. De vrouw krijgt daarvoor drie jaar cel, de minimumstraf. Tijdens de behandeling verontschuldigde ze zich voor de feiten en stelde ze zich bereid aan haar alcoholprobleem te werken. Daarvoor krijgt ze nu de kans via een reeks probatie-voorwaarden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier