Drie jaar gevorderd voor verkrachting op oudejaarsfuif in Waregem

13/06/16 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

Een tiener uit Maarkedal moest zich maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor zedenfeiten en slagen en verwondingen. Op een oudejaarsfuif in Waregem verkrachtte hij een 16-jarig meisje.

Drie jaar gevorderd voor verkrachting op oudejaarsfuif in Waregem

De feiten deden zich voor op de voorbije oudejaarsfuif in Waregem. Beklaagde lokte het slachtoffer met een smoes mee naar buiten, naar de oefenterreinen naast Waregem Expo. Daar verkrachtte hij haar. Beklaagde werd opgepakt en verbleef enige tijd in de cel. Ondertussen is hij vrijgelaten. Hij bekent de feiten.

Toen het slachtoffer wilde vluchten, kreeg ze nog een vuistslag. Daarbij werd haar kaakbeen verbrijzeld. Dat is nog altijd niet hersteld. De burgerlijke partij vraagt om een deskundige aan te stellen om de ernst van de verwondingen na te gaan.

Al eerdere feiten op kerfstok

Vorig jaar pleegde de jongeman op een fuif in Bevere bij Oudenaarde ook al gewelddadige feiten. Hij gaf een meisje en een jongen een vuistslag en kopstoot. De jongen hield er een gebroken neus aan over. Dat dossier werd gevoegd.

Het openbaar ministerie vordert voor de feiten drie jaar, waarvan een jaar met probatie-uitstel. Vonnis op 28 juni.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!