Drie jaar cel voor het “lenen van een auto om vrienden af te halen”

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Hans D. (53) uit Zonnebeke werd veroordeeld tot drie jaar cel voor diefstal van een Volvo X1, waarvan hij beweerde die niet te hebben gestolen maar even mocht gebruiken om vrienden af te halen op de luchthaven van Zaventem.

De beklaagde verscheen voor de rechter getooid in een jacket van motorclub Blue Angels en dat zorgde voor wat gegniffel in de zaal. De beklaagde, die niet helemaal vrij is van zonden, moest aanhoren dat het openbaar ministerie vier jaar vorderde, want naast de diefstal stonden er ook drugs, verboden wapenbezit, het vervalsen van een nummerplaat én rijbewijs op de lijst met beschuldigingen. Volgens de procureur ging de beklaagde ook aan de haal met de tas van een dokter, maar dat ontkende hij. Hij zou die gekregen hebben van een man bij wie hij een tatoeage zette.

Partner vrijgesproken

“Ik heb de feiten niet gepleegd en het is niet omdat ik bij de Blue Angels ben dat ik de feiten zou hebben gepleegd”, was de beklaagde formeel. De rechter oordeelde er anders over. De partner van de beklaagde stond ook terecht, maar die werd vrijgesproken. Op de vraag van het openbaar ministerie tot onmiddellijke aanhouding ging de rechter niet in.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier