Drie jaar cel voor drugshandel vanuit broodjeszaak in Bredene

Redactie KW

Een man uit Bredene heeft drie jaar cel gekregen voor grootschalige drugshandel. De man verkocht zijn ‘koopwaar’ vanuit een broodjeszaak.

Freddy E. (62) uit Bredene is in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan grootschalige drugshandel. Tussen januari en december vorig jaar bracht de man grote hoeveelheden speed en cannabis aan de man vanuit een broodjeszaak vlakbij zijn woning. De uitbater van de broodjeszaak was op de hoogte van zijn activiteiten en was zelf klant bij E. Tijdens een verhoor verklaarde hij aan de politie dat hij al een viertal keer speed en cannabis had aangekocht bij Freddy E.

Het gerecht bracht de handel in kaart via verhoor van afnemers en door telefoongesprekken af te luisteren. Freddy E., een werkloze Waal die leeft van een uitkering en in het drugsmilieu bekend staat onder de naam ‘Fredo’, had altijd een voorraad van ongeveer twee kilogram speed in zijn woning liggen. Hij ontving zijn klanten echter niet in zijn woning maar in de broodjeszaak wat verderop in zijn straat. Bij een huiszoeking in zijn woning op 16 december vorig jaar werden naast aanzienlijke hoeveelheden drugs ook tal van drugsattributen in beslag genomen.

Al eerder veroordeeld

Zijn winsten worden geschat op 20.000 euro. Dit bedrag liet de strafrechter verbeurd verklaren. Freddy E. was niet aan zijn proefstuk toe. De man kreeg in het verleden al eens vijftien maanden cel voor drugsfeiten. Vandaag gaf de rechter hem drie jaar effectieve gevangenisstraf.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier