Drie jaar cel voor diefstal van brommers en fietsen

© Archief
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 33-jarige Blankenbergenaar tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor acht diefstallen. Cedric V. maakte onder andere drie fietsen en twee brommers buit.

In april en juni 2017 sloeg de beklaagde meermaals toe in Blankenberge en Brugge. Zo stal hij een elektrische fiets en twee gewone fietsen. In de Carrefour in Brugge ging hij onder andere aan de haal met een fles Aberlour, Schotse single malt whisky. In het Kruidvat in Blankenberge graaide V. een zak snoep mee.

Het openbaar ministerie merkte op dat de beklaagde in het voorjaar van 2016 al tot twee jaar cel was veroordeeld. “Maar op 29 juni 2016 steelt hij al terug twee brommers in Brugge. De beklaagde doet precies heel hard zijn best om de uitdrukking ‘eens een dief, altijd een dief’ te doen kloppen“, aldus procureur Lode Vandaele. Bij eerdere veroordelingen lapte Cedric V. de opgelegde voorwaarden aan zijn laars en voerde hij een werkstraf gewoon helemaal niet uit.

De verdediging vroeg de rechter toch opnieuw om een milde bestraffing. Meester Silke Brutin legde uit dat zijn verslaving aan drugs en medicatie de eigenlijke boosdoener zijn. “Ik besef dan gewoon niet wat ik doe”, zei V. zelf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier