Drie gewapende overvallers op heterdaad betrapt bij Bellegembos

© Archief
Redactie KW

Donderdagochtend kon de politiezone Vlas mede dankzij attente buurtbewoners drie inbrekers oppakken in Tobergse, in de buurt van Bellegembos. Eén man werd bij een overval bedreigd met messen. De drie mannen werden donderdagavond aangehouden.

Het drietal, gemaskerd en gewapend met messen, kon donderdagochtend rond 8 uur opgepakt door de mensen van de politiezone Vlas. Buurtbewoners hadden de politie verwittigd, nadat ze verdachte handelingen opmerkten. Kort daarna kwam ook een melding uit een woning: een koppel was overvallen. De drie mannen waren binnengegaan in de woning en hadden in het Frans om geld gevraagd.

Toen de man zich verzette, kreeg hij slagen en werd hij bedreigd met de messen. De overvallers namen een aanzienlijk geldbedrag en juwelen mee, maar agenten van de politiezone Vlas konden de drie personen aantreffen en arresteren. Ze worden donderdagnamiddag alledrie voor de onderzoeksrechter geleid en blijven aangehouden. Het gaat om drie Fransen, waarvan één in ons land woont: de 29-jarige H.M., de 30-jarige N.C. en de 32-jarige J.C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier