Drie Franse gauwdieven gevat in Deerlijk dankzij beelden van ANPR-camera

Redactie KW

Dinsdag rond 11 uur kon de politie van de PZ Gavers drie verdachten oppakken, die kort daarvoor een diefstal pleegden in Vichte, in de aanpalende politiezone MIRA.

Toen de 68-jarige E.P. uit Anzegem even een boodschap ging doen in Vichte, werd de ruit van haarg Mercedes ingeslagen en werd haar tasje met daarin diverse bankkaarten gestolen. Kort na de feiten konden ploegen van de zone Gavers drie verdachten vatten in de Hoogstraat in Deerlijk. Hun witte Renault Clio met Franse nummerplaat, stond geseind sinds een grijpdiefstal op een 87-jarige vrouw in Deerlijk op 29 december. De nummerplaat werd herkend door een ANPR-camera.

Al bijna 2.000 euro afgehaald

Gezamenlijk onderzoek door de recherche van de zone Gavers en MIRA bracht aan het licht dat op de korte tijd tussen de diefstal van de bankkaarten en het vatten van de verdachten door de politie, al 1.950 euro van de rekeningen van de Anzegemse was afgehaald in een bank in Deerlijk.

De drie Fransen – twee van 43 en één van 30 jaar – werden aangehouden en op 4 januari voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De drie blijven aangehouden en werden ondergebracht in de penitentiaire instellingen van Oudenaarde, Ieper en Brugge.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier