Drie broers uit Kortrijk en Deerlijk riskeren elk twee jaar effectief voor slagen

Redactie KW

Drie broers uit Kortrijk en Deerlijk hebben woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk terechtgestaan voor een vechtpartij in juli 2012 in Kortrijk. Met een groep van acht vielen ze een man op een terras aan. De openbare aanklager vordert voor alle drie een effectieve celstraf van twee jaar.

De mannen van 25, 31 en 33 maakten deel uit van een groepje, dat in de nacht van 13 op 14 juli slagen uitdeelde aan een man die met zijn vrouw en schoonbroer iets zat te drinken. De man liep ernstige verwondingen op, onder meer door gebroken glas dat op de grond terechtkwam tijdens de vechtpartij. Een deskundige stelde een blijvende arbeidsongeschiktheid van 3 procent vast. Het slachtoffer vraagt in totaal zo’n 15.000 euro schadevergoeding.

Van het groepje werden enkel de drie broers herkend door de getuigen. Volgens de verdediging is het niet duidelijk wie van de groep verantwoordelijk is voor de ernstige verwondingen. Twee van de mannen bekennen wel slagen uitgedeeld te hebben, maar zeggen dat het slachtoffer ook klappen gaf. De derde broer beweert dat hij niet geslagen heeft.

Omdat ze alle drie al een lijvig strafblad hebben, vordert het openbaar ministerie voor elk van hen een celstraf van twee jaar en een boete van 1.200 euro. Vonnis op 17 februari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier