Dossier rond verkrachting van minderjarige tweeling uit Zonnebeke uitgesteld

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Ieper heeft donderdag de zaak rond A.S. (49) uit Zonnebeke uitgesteld tot 21 april. De man wordt vervolgd voor de verkrachting van zijn minderjarige tweelingdochters en de exploitatie van prostitutie.

A.S. zit ondertussen bijna een jaar in voorlopige hechtenis. In april 2015 werd hij opgepakt voor zedenfeiten, waarvan zijn eigen minderjarige dochters het slachtoffer waren. De tweeling werd vermoedelijk over een periode van meerdere jaren misbruikt. Het misbruik startte toen de meisjes 11 jaar oud waren.

A.S. is uit de echt gescheiden en woonde samen met zijn nieuwe vriendin. De meisjes verbleven meestal bij hun vader. Ook de nieuwe vriendin van A.S. wordt vervolgd. De man zette een van zijn dochters ook aan tot prostitutie. Een derde beklaagde is een man die meermaals seksuele feiten pleegde op het meisje.

Het dossier wordt op 21 april achter gesloten deuren gepleit. De tweeling, die verjaart op 1 april, zal dan net meerderjarig zijn. Ze zullen dan zelf kunnen beslissen over hun burgerlijke partijstelling. In 2007 werd A.S. door het hof van beroep al veroordeeld tot een celstraf en een boete voor zedenfeiten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier